divendres, 4 de març del 2022

 ULTIMES NOTICIES SOBRE LA GUERRA  UCRANIA

Russia ha ocupat la central nuclear de Zaporiyia ( 10 vegades més gran que la de Txernobil )durant aquesta matinada, la cual cosa ha fet saltar totes les alarmes. Els nivells de radiació es mantenen estables després d'apagar l'incendi.

Segons el president de França, Emmanuel Macron, després de la conversació amb Vladimir Putin ja hi ha més d'un milló de refugiats ( xifra que podria arribar als 4 millons ), el major èxode viscut a Europa des de la segona guerra mundial. Russia i Ucrania van pactar aquest dijous, establir una sèrie de corredors humanitaris per facilitar l'evacuació de civils.

Les forces russes bombardeigen aquest mati Ojtirka, i mentres els bombardeijos de Russia continuen, el president dels estats units ,  Joe Biden invita a Russia a acabar amb els atacs.

Aquest divendres es discutirán els pròxims passos a seguir a nivell polític i militar davant la guerr de Ucrania, després de que la comissió Europea hagi avançat que estudia noves sancions contra Russia.

Les sancions imposades per part dels organismes oficials europeus i internacionals formen ja una llarga llista d'imposicions; des de events esportius, passant per sancions culturals i altres relacionades amb la indústria textil, Russia s'està quedant aillada com a resposta a la decisió de Putin d'atacar Ucrania.

La Unió Europea està preparant més sancions encaminades a minvar la capacitat de l'economia russa per finançar la guerra.

Per altra banda, Ucrània informa que hi ha hagut més de 4300 morts per part de Russia.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada