Parant taula...

           AMANIDA MEDITERRÀNIA FREDA

Ingredients: Tomata, enciam, ceba, gall d'indi, formatge, blat de moro, pasta (opcionalment potes de cranc i tonyina) sal, oli i vinagre.


Elaboració:  En una olla en aigua calenta li posem pasta. En una altra olla li posem un ou per persona. Rentem l'enciam, el tallem a trossos petits, rentem i tallem la ceba, fem el mateix amb la tomata  i anem col·locant els ingredients  al gust del consumidor.

        BON PROFIT!!!!!!



 Arròs amb costelló


INGREDIENTS: Arròs, costelló, salsitxes, verdures varides, 3 cebes, 4 grans d'all, julivert, pebrot vermell i verd, tomata triturada, brou de poastre, sal i pebre,

.

ELABORACIÓ: En una cassola grossa posem el costelló i les salsitxes fins que estiguin dauradetes, seguidament afegir la ceba tallada petita i quan sigui transparent afegirem totes les restes de verduretes tallades petites, sofregirem uns minuts més i ja podem incorporar la tomata triturada, salpebrem, deixem coure a foc suau uns 15 minuts aprox. (fins que la tomata agafi un tó marronós), ara es el moment de posar l'arròs ( 1 tassa mitjana per persona ) barrejar bé amb el sofregit duran 2 minuts i anar afegint el brou calent, deixar coure 16 minuts a foc mig, parar el foc, tirar per sobre l'arròs i una picada d'alls i julivert. Deixar reposar tapat 4 o 5 minuts més. Rectificar de sal.

Bon profit





AMANIDA DE PASTA COMPLERTA             

   INGREDIENTS: Pasta de colors, formatge fresc, tomates cherry, brots de soja, pastanaga, pebrot vermell, palets de surimi, ous bullits.

                               Blat de moro, ceba tendra, tonyina sal, pebre, oli i vinagre o bé una maionesa suau.

ELABORACIÓ: Bullir els ous amb aïgua i a mitja cocciò afegir la pasta de colors  i deixar coure a foc mig uns 10 minuts. Refrescar-la amb un raig d'aïgua freda i escorre-la, salpebrem i coloquem en una safata.

Refredem i pelem els ous,els tallem petits i els afegim a la safata. Afegir també tota la resta dels ingredients i amanir al gust.

                  BON PROFIT!!!!





Arròs a la cassola


Ingredients:
Salsitges, aletes de pollastre, xampinyons, ceba, pastanaga, pebrot, carbassó, alls, tomàquet triturat, caldo de pollastre,sal, pebre i una mica de julivert.

Elaboració:
En una cassola tirem un bon raig d'oli i fregim la carn, un cop la carn esta doradeta, afegim la resta de verdures talldes petitones menys la tomata que la afegiem quan totes les verduretes estiguin ben doradetes. Deixem coure la tomata a foc suau fins que agafi una tonalitat marronosa, aproximadament 15 o 20 minuts, afegir  una tassa mitjana d'arròs per persona i remenar homogeniament un parell de minuts, afegir el caldo de pollastre fins que l'arròs quedi cobert.
Deixar repossar 5 minuts abans de servir.
BON PROFIT









Llom al roquefort

INGREDIENTS


400 ml. de crema de llet

150gr. de formatge Rochefort o blau

2 talls de llom de porc per persona

Sal, pebre i oli


ELABORACIÓ


En una paella a foc baix i una mica d'oli desfarem el formatge, seguidament afegirem la crema de llet i deixarem coure suaument 4 o 5 minuts.

Farem el llom a la planxa i posarem per sobre la salsa. Bon profit!!!!






Pomes al forn


Renta les pomes i buidales de la part de la tija, fer un tall poc profund al voltant de tota la poma.

Col·locar-les en una safata de forn, tirar per sobre de cadascuna una culleradeta petita de sucre i espolvorejarles amb canyella en pols.

Posar-les al forn (a dalt i a baix) a 200º aproximadament 30 minuts.Bon profit!!!




POP A LA GALLEGA(CONGELAT)

 Pop congelat i trossejat,pebre vermell picant, sal i oli d'oliva

Elaboració

Descongelem el pop i el col·loquem en una paella amb una mica d'oli al foc mig per saltejar-lo.
Seguidament el passem ben escampadet en una safata i tirem per sobre una mica de sal gruixuda, una mica de pebre vermell dolç ( generós ) i una mica de pebre vermell picant (si t'agrada ) i afegim generosament l'oli d'oliva.
Bon profit!





Empedrat de Cigrons 



- Bacallá esqueixat i desalat 
- Tomáquets Cherris 
- 4 anxoves 
-180gr. Cigrons per persona 
-1 ceba tendra
-Olives 
- sal +pebre +oli
-our dur 


Elaboració


Es talla tot ben petit barrejem y amanir amb oli, sal, pebre y unes gotes de vinagre de mòdena.  




MANDONGUILLES AMB SÈPIA I PÈSOLS

INGREDIENTS PER A VUIT PERSONES APROXIMADAMENT:

30 mandonguilles

6 ous durs

All el necessari

Julivert

500 gr de pèsols

Un litre de brou de peix

3 cebes

Sal 

Pebre

Farina 

Oli

300 grams de tomàquet triturat

Mig kilo de sèpia tallada

Una picada


EL·LABORACIÓ:
Fregir les mandonguilles prèviament enfarinades i reservar. Al mateix oli sofregir la ceba juntament amb sèpia, quan agafi color afegir el tomàquet triturat i deixar coure fins que agafi una tonalitat marronosa aproximadament uns 15 min. a 20 minuts a foc suau.
Salpebrar, afegir els pèsols i el brou de peix i deixar coure 10 min., ara és el moment d'afegir la picada i els ous, deixarem coure a foc suau uns minutets més i llestos.
Les mandonguilles amb sèpia i pèsols és un plat saludable i català que és molt més bo fet d'un dia per l'altre.



 

MACARRONS GRATINATS AL FORN


Ingredients:

500 gr de macarrons
500 gr de carn picada
400 gr de formatge ratllat
4 cebes
4 grans d'all
Julivert
Oli i sal
Pebre
400 grams de tomàquet triturat
2 fulles de llaurer

Elaboració:

En una cassola hi posem un raig d'oli, fregim la carn, agefim la ceba i quan començi a agafar color tirem una bona picada d'all i julivert, deixar coure uns minuts més a foc mig i seguidament afegir el tomàquet triturat i deixar coure a foc mig uns 16 minuts més, paral·lament courem en una cassola amb força aigua, un boig raid d'oli, sal i 2 fulles de llaurer els 500 gr macarrons durant 10 minuts, els escorrem amb una escorridora i els refredem amb un bon raig d'aigua freda, barregem amb el sofregit homogèniament i posem en una safata per anar al forn i gratinarem, tirant el formatge ratllat per sobre durant uns 10 minuts, amb el forn a 200 graus.






MOUSAKA

Ingredients:

500 gr. de carn picada
4 tomàquets triturats
4 pastanagues ratllades
2 cebes 
2 albergínies
4 grans d'all
400 gr. de xampinyons fregits
200 gr. de formatge ratllat
sal 
pebre
nou moscada
puré de patates
llet
mantega
farina

Elaboració:

Els tomàquets triturats, les pastanagues ratllades, 2 cebes grosses tallades, les albergínies tallades a rodanxes i fregides, els xampinyons fregits.
Descrits els productes procedim al procediment: preparar un bon sofregit amb la carn picada i tota la resta de verdures. Preparar el puré de patates en una safata per anar al forn posarem una base de puré de patates, una capa de sofregit de carn picada, a sobre una capa d'albergínia tallada a rodanxes i fregida, a sobre una altra capa de sofregit de carn picada, a sobre una altra capa d'albergínia i finalitzar amb una altra capa de carn picada. Finalment, posem una capa de beixamel, espolvorejar formatge ratllat per sobre i coure al forn a 200 graus uns 15 minuts.

A nota informativa la beixamel és la combinació de 500 ml de llet, 50gr de mantega i 50gr de farina. Primer es desfà la mantega a un tupí, se li afageix la farina i després es va evocant la llet a poc a poc. Finalment es rectifica amb sal, pebre blanc i nou moscada.

Imatge de la mousaka




Fideus a la cassola amb salsitxes i xampinyons:




Ingredients:

Fideus
Xampinyons
Salsitxes
Tomàquet triturat
2 pastanagues
Oli
2 cebes
All
Sal i pebre
Caldo de pollastre

Elaboració:

En una cassola saltejem la carn, seguidament afegim els xampinyons i deixem coure fins que s'evapori l'aigua, 3 o 4 min. Afegim la ceba i les pastanagues tallades petites i deixar daurar, finalment tirar l'all petit i 3 o 4 min. més tard el tomàquet triturat, coure uns 15 min. més a mig foc, afegir els fideus i el caldo de pollastre i deixar coure 10 min., salpebrar i deixar reposar 2 o 3 min. i servir.


Pollastre adobat amb carxofes i xampinyons al forn

Ingredients:
4 cuixes de pollastre adobat
4 carxofes senceres
4 cebes tallades a rodanxes
4 grans d'all tallats petits
300 gr. de xampinyons sencers
Tomàtec  triturat
Oli
Sal 
Pebre

Elaboració:

En una safata fer una capa de ceba, a sobre col.loquem: el pollastre adobat, les carxofes, els xampinyons, els alls i el tomàtec. Saltpebrem i tirem un bon raig d'oli d'oliva homogèniament i ho  posem al forn a 200 graus, una hora apròximadament.

         
Emplatat de pollastre adobat amb carxofes i xampinyons.


Safata amb els ingredients, a punt d'anar al forn


Couscous amb tonyina i ceba fregida cruixent:





INGREDIENTS:

Couscous
Tonyina
Ceba fregida cruixent
Sal
Pebre
Oli d'oliva
una mica de curri amb pols


ELABORACIÓ:

Posar 1,5 l d'aigua a bullir en una cassola amb una mica de sal, pebre, 1 raig d'oli i una mica de curri.
Quan l'aigua arrenqui el bull tirarem 2 gots de couscous i pararem el foc.
Deixem hidratar remanant de tant en tant uns 7 min.
Ho posem a escòrrer i col·loquem el couscous en una safata.
Salpebrem i tirem per sobre 3 llaunes de tonyina esmiculat i un pot de ceba cruixent.
Si es vol es pot afegir alguna altre especie que ens agradi.


Recepta de pastís de truites:




INGREDIENTS:

Ous
Patates
Ceba
Xampinyons
Trossos petits de pernil salat
Ceba fregida deshidratada
Mayonesa lleugera
Formatge ratllat
Oli, salt, pebre
1 All i julivert


ELABORACIÓ:

Tallem les patates i la ceba en trossos ben petits.
Ho fregim fins que quedi ben tobeta amb poc oli.
Barrejem els ous i fem la truita i reservem.
Fregim els xampinyons a foc suau amb una picada d'all i julivert durant 3 o 4 min., afegim els ous, fem la truita i reservem.
Fregim amb poc oli els trossos de pernil salat i una mica de ceba deshidratada, barrejem els ous, fem la truita i reservem.
Muntar una truita sobre l'altre fent 3 pisos i posant entre truita i truita una lleugeríssima capa de mayonesa lleugera.
Tirar per sobre formatge ratllat i gratinar 3 min. al forn.



Recepta de tallarins amb verdures a la bolonyesa:




INGREDIENTS:

  • Tallarins
  • Carn picada
  • Bossa verdures congelades
  • Tomàquet triturat
  • Formatge ratllat
  • Pebrot
  • Ceba
  • Alls
  • Salt, pebre i oli


ELABORACIÓ

  1. Coure els tallarins durant 10 minuts.
  2. Escórrel's refredant amb aigua freda i reservar.
  3. Tirar un bon raig d'oli en una cassola i fregir la carn.
  4. Afegir les verdures i coure tot junt a foc fort uns 10 min. aprox.
  5. Afegir el tomàquet i deixar coure uns 10 min. més i salpebrar.
  6. Seguidament barrejar els tallarins amb la salsa de verdures durant un parell de minuts.
  7. Tirar formatge ratllat per sobre i deixar coure a foc lent 2 min. més tapat per tal, que el formatge ratllat quedi desfet.


Recepta d'arròs a la cassola amb carn i bolets i verdures:




INGREDIENTS:

Aletes de pollastre
Salxixes
Alls, cebes
Tomàquet triturat
Pebrot vermell
Carbassó
Xampinyons
Carxofes
Sal, pebre
Caldo de pollastre


ELABORACIÓ:

En una cassola, amb un raig d'oli sofregirem la carn.
Seguidament afegirem les carxofes i els xampinyons i ho deixarem coure a foc lent uns 10 minuts.
Afegir la ceba, el pebrot i el carbassó tot tallat ben petit.
Deixar daurar una miqueta i afegir el tomàquet triturat.
Salpebrem i deixem coure a foc mig uns 20 minuts més.
Afegim uns grans d'all tallats ben petits i seguidament l'arròs, remanem durant un parell de minuts fins que l'arròs agafi el punt.
Ràpidament afegim el caldo de pollastre i deixem coure a foc mig uns 18 minuts.
Parem el foc i deixem reposar l'arròs uns 5 minuts més.







Recepta d'espaguetis a la carbonara:






INGREDIENTS:

  • Pasta (Espagueti)
  • Oli
  • Ceba
  • Beicon picat
  • Bolets
  • Crema de llet
  • Ous
  • Formatge parmesà en pols


ELABORACIÓ:

  1. En una paella amb oli sofregim la ceba picada, el beicon i tot seguit els bolets.
  2. Salpebrem fins que estigui tot ben doradet.
  3. Afegir la crema de llet i deixar coure 3 o 4 minuts (reservar).
  4. En una olla bullim la pasta salpebrada amb un raig d'oli (uns 10 minuts).
  5. Refredar amb aigua freda (reservar).
  6. En un bol gros barrejem l'ou amb formatge parmesà.
  7. Afegim la pasta, barrejem bé i seguidament afegim el beicon i la crema de llet i acabem de barrejar.










Llenties amb verduretes i salsitxes


Ingredients:

800 gr. aproximats de llenties pardines

Un pot de xampinyons mitjà

Una ceba

Un gra d'all

Dues  pastanagues 

Dues patates

 Un grapat de daus de pernil salat

Quatre salsitxes  

Una fulla de llor
 
Mig pot de pisto(fritada)

Elaboració:


Tirar un bon raig d'oli a la cassola, afegir la ceba tallada petita, i les salxitxes, al cap d'un parell de minuts afegim les pastanagues, els xampinyons i la patata tallada petita i l'all tallat petit. Deixar coure tot a mig foc uns deu minuts més, afegir la fritada i deixar cuinar deu minuts més, salpebrar. Afegir unes fulles de llor i les llenties ben escorregudes. Cobrir amb  aigua fins tapar les llenties i deixar coure a foc lent uns quinze minuts o vint fins i tot. Finalment s'ha de rectificar de sal.

Cal recordar que a mitja cocció es poden afegir els daus de pernil salat.    







Recepta d'arròs a la cassola amb salsitxes, pollastre i xampinyons:




INGREDIENTS:


  • Salsitxes.
  • Aletes de pollastre.
  • Xampinyons.
  • Ceba.
  • Pastanaga.
  • Pebrots.
  • Carbassó.
  • Alls i tomàquet triturat.
  • Caldo de pollastre i arròs.
  • Oli, sal, pebre i una mica de julivert.

ELABORACIÓ:

  1. En una cassola tirem un bon raig d'oli i fregim la carn.
  2. Un cop la carn està duradeta afegim els xampinyons afegim els xampinyons i salpebrem.
  3. Seguidament afegim la resta de verduretes tallades petitones menys el tomàquet que l'afegirem quan totes les verduretes estiguin ben dauradetes. 
  4. Deixar caure el tomàquet a foc suau fins agafi una tonalitat marronosa aprox. 15 o 20 min.
  5. Afegir una tassa mitjana d'arròs per persona i remenar homogèniament un parell de minuts.
  6. Afegir el caldo de pollastre fins que l'arròs quedi calent i caure a foc lent uns 18 minuts.
  7. Deixar reposar uns 5 minuts abans de servir.





Recepta de Macarrons Gratinats:






















Ingredients per a quatre persones.

  • 125-150 gr. pasta per cap.
  • Mig kg. de carn picada.
  • Ceba (natural o confitada).
  • 500 gr. de tomàquet triturat de pot o natural.
  • Formatge per gratinar.
  • Salt, oli i pebre.
  • Orenga.

Elaboració:

1 Posem a bullir aigua en una olla
2 Posem salt i un raig d'oli.
3 Quan bulli l'aigua hi afegim la pasta (7-9 minuts).
4 Fregim la carn picada en una paella.
5 Salpebrem i hi posem la salsa de tomàquet hi ho remanem.
6 Un cop fet el rostit hi posem els macarrons en una safata i llavors sobre els macarrons la ceba, posar el formatge ratllat i al forn entre 8 i 10 minuts. 
7 Afegim orenga.













Recepta de Mandonguilles:




Ingredients:

500 g de carn picada de vedella
250 g de carn picada de porc
1 ou
30 g de molla de pa
2 cebes
1 ceba
4 gra d'all
125 g de pèsols frescos (desgranats)
farina
1 l de brou de pollastre
oli d'oliva verge extra
sal
pebre
julivert


Elaboració:

Trosseja la molla de pa i col·loca-la en un bol. Aboca una mica de el brou de pollastre i espera que la molla quedi ben xopa. Escorre i reserva-la.
Posa aigua a escalfar en una cassola. Afegeix els pèsols i cou amb una mica de sal durant 5-6 minuts. Escorre i reservar-los.
Pela 2 grans d'all, trosseja i passa'ls en una cassola amb oli. Pela i pica les cebes a daus, i afegeix-los. Ofegar bé a foc suau fins que estiguin ben daurats. Afegeix dues cullerades de farina i ofega bé. Aboca la resta de brou de pollastre i deixa reduir. Passa la salsa pel passapuré i col·loca la salsa en una tartera.
Pela 2 grans d'all i pica'ls a dauets. Pela i pica la ceba tendra de la mateixa manera. Escalfa una paella amb un rajolí d'oli. Afegeix la ceba tendra i els alls i refoga'ls a foc suau. Passa-a un bol i afegeix la carn de vedella, la carn de porc, l'ou, la molla de pa escorreguda, una mica de julivert picat i un pessic de sal i una altra de pebre. Barreja bé i forma les mandonguilles. Enfarina-les i fregeix-les en una paella amb oli calent. Retira i escorre sobre una font coberta amb paper absorbent.
Afegeix a la salsa, els pèsols escorreguts, les mandonguilles i una mica de julivert picat. Cuina tot a foc suau durant 5-8 minuts.
Serveix les mandonguilles, salsa i decora els plats amb unes fulles de julivert.
Consell:
Perquè les mandonguilles quedin molt sucoses és important afegir una mica de molla de pa remullada (en brou o llet) a la massa.






Receta de empanadillas de verduras



Receta enpanadillas:

Hola bon dia l'oriol us ofereix una resepte de verdures
els ingredients seran els seguents

Ingredients:
200 g d'espinacs 2 pastanagas
16 empanadillas salsa de tomate
200 g de aselgas 0,5 litrus de beshamel
oli

Elaboracio:

1- coure las verdures per separat i picarla
2- fer la beshamel i afegi la verdura al punt de la salt

Lassanya de Verdures

Ingredients:    Verdures variades, ceba, pebrot verd i vermell, albergínia i tomata triturada.
Farina, llet, sal, pebre i formatge ratllat.
Preparació:
Fideuà mar i muntanya





Ingredients:

Fideus gruixuts
Oli
Tomàquet (triturat)
1 pebrot (vermell o verd o groc)
1 ceba (per persona)
6 grans d'all
Julivert
Calamars tallats petits
Musclos
Aletes de pollastre

Preparació:

1) En una cassola posem un bon raig d'oliva i afegim les aletes de pollastre.
2) Afegim els calamars i seguidament li tirem la ceba triturada, quan agafa color afegim els pebrots triturats...i deixem coure uns 15 minuts fins que la ceba sigui ben doradeta, que serà el moment de tirar la tomata triturada i els grans d'all tallats petits.
3) Deixar coure a foc lent uns 20 minuts.
4) Afegir els musclos i seguidament els fideus, barrejar durant un parell o 3 de minuts i afegir el brou (de tetrabric)
5) Deixar coure uns 6-8 minuts a foc mig (tapat)
6) Posar julivert per sobre, reposar un parells de minuts i servir. La fideuà es pot acompanyar amb all i oli.

BON PROFIT!!!




Macarrons amb carn i verduretes



Ingredients:
Verduretes: pastanaga, ceba, carbassó, pebrot, all...
Pasta, oli, sal i pebre

Procediment:
-          Tallar a trossos la verdura. Fregir la verdura amb un raig d’oli. Quan la verdura està cuita, tirar-hi la carn salpebrada. Coure la carn.
-          A part, bullir els macarrons uns 12 minuts.
-          Barrejar la carn/verduretes amb els macarrons.










LACITOS DE PASTA CON SETAS VARIADAS









Ingredientes: Pasta tricolor, 1 cebolla cortada pequeña, 1 cabeza de ajo cortada pequeña.
Variado de setas, aceite, sal, pimienta y hierbas provenzales.
Preparación: Poner un buen chorro de aceite en la cazuela, freír los ajos, la cebolla y
seguidamente las setas. Hasta que estén bien doraditas, Salpimentar.
Añadir la crema de leche y remover un par de minutos, espolvorear.
Hierbas provenzales a gusto. Mezclar con pasta ya cocida y espolvorear queso rallado.














GARBANZOS CON POLLO DE VERDURAS Y CURRY









Ingredientes: Pollo, 2 botes de garbanzos cocidos.
2 puerros, 2 cebollas de Figueras, sal, pimienta y curry.
4 granos de ajo, 2 pimientos verdes.
200 gramos de tomate triturada, 200 gramos de champiñones.
 200 gramos de verduras congeladas.

Elaboración: Echar un buen chorro de aceite en una cazuela, freír el pollo.
Seguidamente la cebolla y los puerros, al cabo de 3 o 4 minutos.
Añadir el resto de verduras, y saltear y finalmente añadir el tomate triturado.
Y dejar cocer durante 10 minutos más, añadir los garbanzos limpios un poco de curry.
Echar 1 litro de caldo de verduras, y pollo, cocer unos 10 minutos.








ARROZ NEGRO









Ingredientes: Sepia cortada pequeña 400 gramos. Caldo de pez.
Cebolla rallada 4 cebollas, gajos de ajo 4, pimientos verdes 2.
Salchichas 2 Bandejas, perejil, tomate triturado 1 bote.

Preparación: Echar un buen chorro de aceite a la paella, sofreímos la cebolla.
La sepia, las salchichas, unas vez todo sofrito, añadimos el pimiento, seguidamente.
El tomate triturado, dejamos cocer, hasta que el tomate coja un tono amarronado.
Añadimos la tinta de la sepia, y dejar cocer durante 5 minutos a fuego lento, añadir.
6 puñados de arroz, y seguidamente el caldo de pez, y cocerlo durante 18 minutos.

Saltearlo con aceite y perejil.














FIDEOS A LA CAZUELA

    





Ingredientes: Salchichas de pollo, alitas de pollo, cebolla triturada, ajo triturado, 1 chorro de aceite de oliva, sal pimienta y un poco de perejil, caldo de pollo.


Preparación: Un buen chorro de aceite a la paella sofreír la carne, seguidamente añadir cebolla, la pimienta y los ajos cortados en trozos pequeños, dejar dorar, y añadir el tomate triturado, cocer a fuego lento unos 20 minutos hasta que el tomate coja un tono marrón. Añadir 20 gramos de fideos por persona, mezclar con el sofrito un par de minutos y tirar el caldo de pollo, cocer unos 8 minutos según los fideos. Espolvorear el perejil picado.








POLLO CON CHAMPIÑONES







Ingredientes: 16 muslos de pollo, cebollas laminadas, champiñones laminados, patatas laminadas. Pimienta, sal, y un chorro de aceite.
Preparación: Coger una bandeja envuelta con papel de plata. Ponerle las patatas  laminadas, la cebolla laminada bien esparcida, poner sobre los muslos. Añadir sal, pimienta y un chorro de aceite. Finalmente, poner los champiñones.






ENDIVIAS AL ROQUEFORT





1. Ingredientes.

- 4 Endivias.
- 200 gramos de queso roquefort.
- 200 gramos de crema de leche.

- Preparación.

- Deshojar y colocar en una fuente las endivias.
- Fundir el queso en una sartén a fuego lento.
- Añadir la crema de leche y dejar cocer 3 minutos.
- Echar la salsa por encima de las endivias.






MACARRONES A LAS FINAS HIERBAS




.
1. Ingredientes.

- Carne picada de ternera 500 gramos
- Macarrones 500 gramos
- 2 cebollas
- 1 pimiento
- 4 granos de ajo
- 1 calabazín
- Todo cortado pequeño
- 1/2 kilo. De tomate triturado y finas hierbas

- Preparación.

- Coger los macarrones en agua con sal 2 hojas de laurel y un poquito de aceite
- Poner un buen chorro de aceite y sofreir la carne, Añadir las verduras y sofreir
- 10 minutos mas finalmente añadir el tomate triturado y las hierbas, Dejar cocer
- 10 minutos mas
- Añadir 100 gramos de queso rayado y gratinar 10 minutos a 180 grados.






POLLO CON VERDURAS AL HORNO








1. Ingredientes.

- Muslos de pollo
- Patatas a rodajas
- 2 tomates a cuartos
- 1 cebolla a rodajas
- 1 limón a cuartos
- 1 cabeza de ajo
- 1 ramita de perejil picado
- 1 pimiento cortado a tiras
- 1 zanahoria a rodajas
- 1  vaso de vino blanco

- Preparación.

- Colocar todas las verduras en una fuente de horno.
- Colocar el pollo encima de las verduras.
- Salpebrar todo y poner encima un buen chorro de aceite.
- 1 vaso de vino blanco.
- Poner al horno a 180 grados. Aproximadamente 1 hora.






SALSA ROMESCO






1. Ingredientes.

- 6 tomates de rama. Hornear tomates, i cabezas de ajo durante 30 minutos a 180 grados.
- 2 cabezas de ajo.

- Preparación.

- Dejar enfriar y pelar
- Colocarlo en la picadora
- Picar 1 las almendras. Añadir los tomates y las 2 cabezas de ajo
- Pelar 4 pimientos picantes previamente hidratadas. Añadir unas ramitas de perejil.
- Sal,un chorrito de vinagre 100 cm3 de aceite de oliva,triturarlo.
- Todo,todo creando una salsa parecida a la textura de una mayonesa.
- Si la queremos mas espesa,se puede añadir un poquito de miga de pan.



MACARRONES CON CARNE






1. Ingredientes.

- Carne picada.
- Cebollas cortadas pequeñas.
- Ajos cortados pequeños.
- Tomate triturado y crema de leche.

- Preparación.

- Echar un chorrito de aceite a la cazuela y poner la carne.
- La cebolla y los ajos,sofreir y finalmente añadir un tomate triturado.
- Hacer chup chup 15 minutos mas añadir crema de leche y cocer 5 minutos mas.
- Cocer 10 minutos los macarrones,sal,laurel y un poco de aceite.
- Escurrirlos y pasar por agua fria. Mezclar el sofrito con los macarrones.
- Si quieres puedes añadir un poco de oregano y/o hierbas provenzales,
- Rectificar de sal y gratinar.





LASAÑA DE CARNE Y VERDURAS



   
                             

-Ingredientes: Cebolla, pimientos, zanahoria, 3 granos de ajo, 200 gramos de champiñones, 1kg de -carne picada, tomate triturado, especies, pimienta negra, nuez moscada i orégano, laminas -pequeñas de lasaña, queso rallado, manteca, harina, leche.

-Preparación y sofrito: Hacer un buen sofrito. Con todas las verduras cortadas pequeñas, añadir la -carne, y sofreír 5 minutos más, y finalmente el tomate triturado sal y pimienta.

-Preparación bechamel: Poner una cucharada de manteca, 3 cucharadas de harina, en una cazuela a -fuego medio, sin parar de remover enérgicamente, echar la leche poco a poco hasta conseguir la -textura deseada. Sal y pimienta y añadimos un poco de nuez moscada, al gusto.

-Montaje: Hacer una base de bechamel y poner una capa de pasta, poner una capa de sofrito, una -capa de queso, una capa de bechamel, una de pasta y una de sofrito, una de pasta y bechamel, -queso cortado y ponerlo en el horno durante 20 minutos.



AMANIDA DE PASTA AMB SALSA DE IOGURT






1)Bullir la pasta durant 9 minuts.
2)Escorra-la i passar-li aigua freda.
3)Col·locar-la en 1 safata i tirar-li per sobre 2 llaunes de tonyina, 2 llaunes de blat de moro dolç, una llauna d'olives sense os, formatge fresc i surimi de cranc (al gust).
4)Farem 1 salsa de iogurt barrejant 2 iogurts, un raig de llimona, 1 all, sal i orenga.
5)Umm!! Boníssim!!




POLLASTRE A LA CASSOLA AMB VERDURETES






1)En una cassola es posa un raig d'oli a les cuixetes de pollastre, carxofes, patata tallada a rodanxes gruixudes i es deixa coure fins que la patata i la carn comenci a agafar color. Afegir 4 cebes tallades, 4 pebrots verds tallats i finalment 3 o 4 grans d'all.
2)Salpebrem i deixem el foc a mig que el pollastre i les verduretes estiguin ben dauradetes.
3)Afegir 4 tomàquets ratllats i deixar coure tapat a foc mig uns 15 minuts.
4)Servir calent.

4 comentaris:

  1. Quina bona pinta que fan!!!
    me les apunto per dinar a casa.

    Dra mary Scott

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies i continuarem treballant per anar-vos oferint les nostres receptes de cuina que anirem publicant en el nostre blog.

    ResponElimina
  3. Hola...
    me a gustado las recetas de cocina.
    ¿Ya lo veremos si me las punto? jejeje
    adios.

    ResponElimina
  4. yo tambien se hacer lentejas guisadas sepone todo en crudo los ajos cebolla pimiento verde ytomate maduro todo en agua fria aceite de oliva sal laurel y un po quito de morcilla ichorizop y un poquito de azafran se deja cocer 25 minutos a fuego medio comoal 5 grados de tenperatura y pelas unas patatas las troceas y se las añades al mismoti tiempo

    ResponElimina