dimecres, 25 de novembre del 2020

La nit de Nadal i la nit de Cap d’Any, a casa pel toc de queda



Segons el pla de desescalada a Catalunya de la segona onada de la pandèmia, el toc de queda s’allargarà, com a mínim, fins a mitjans de gener del 2021. Serà llavors quan, si tot va bé, s’aixecarà la prohibició d’estar al carrer més enllà de les 22 h.

Això faria, en base a aquest calendari i sempre que no s’estableixin noves excepcions, que la nit de Nadal i la de Cap d’Any no es puguin celebrar més enllà del nucli de convivència, perquè a partir de les 10 de la nit tothom haurà de ser a casa seva. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha tancat la porta de forma definitiva a la possibilitat d’establir algun tipus d’excepció però ha recordat que les trobades no podran ser de més de 10 persones.

A més, recomana evitar o minimitzar les reunions en l’àmbit social (celebracions del treball, antics alumnes o clubs esportius, entre altres) i, en el cas de celebrar-se, hauran de ser d’un màxim de 6 persones i preferiblement en l’exterior (a l’aire lliure o en terrasses amb màxim dues parets).

No haurien d’acudir a cap reunió familiar o social aquelles persones que han estat diagnosticades amb Covid-19 i encara estan en període de transmissibilitat; tenen símptomes de Covid-19; estan esperant els resultats de la prova diagnòstica de coronavirus; o poden haver estat exposades a algú amb COVID-19 en els últims 14 dies.

Ara bé, es recorda que en tots els context s’han de mantenir les mesures de prevenció (6M): màscara (ús de màscara tot el temps possible); mans (rentada de mans freqüent); metres (manteniment de la distància física); maximitzar ventilació i activitats a l’aire lliure (mantenir les finestres i portes obertes en la mesura en què sigui segur i factible segons la temperatura); minimitzar nombre de contactes (preferiblement sempre els mateixos); i “em quedo a casa si tinc símptomes, diagnòstic o contacte”

.D’altra banda, el Govern recorda que els esdeveniments com la Cavalcada de Reis i un altre tipus d’esdeveniments que transcorren en les festes nadalenques suposen situacions d'”elevat risc” de transmissió per l’elevada quantitat d’assistents, la intensitat del contacte i dificultat per a mitigar els riscos associats, per la qual cosa no recomana la seva celebració.

D’altra banda, les activitats nadalenques tradicionals que se celebrin en cinemes, teatres, auditoris, carpes de circ o similar es realitzaran respectant l’aforament vigent en la comunitat autònoma, sempre que es pugui mantenir un seient de distància en la mateixa fila en cas de seients fixos o 1,5 metres de separació si no hi ha seients fixos, entre els diferents grups de convivència.

En relació a la mobilitat territorial nacional i internacional durant el Nadal, s’aconsella evitar aquells viatges que no siguin estrictament necessaris i que, en el cas que es vagi a realitzar, es compleixin les recomanacions indicades en cada mitjà de transport, usant màscara, rentada freqüent de mans i mantenint la distància física.

De totes maneres, qualsevol celebració de la nit de Nadal s’haurà de fer abans de les 22.00, si és fora del nucli de convivència, atès que el confinament nocturn continuarà vigent. En aquesta fase, el sector de la restauració podrà servir taules entre les sis del matí i les nou de la nit (50% de cabuda).

El 21 de desembre s’aixequen les restriccions de mobilitat

Així mateix, l’actual confinament municipal de cap de setmana desapareixarà en el tram 3 i per tant es podrà circular lliurament. A partir del 21 de desembre també s’aixecarà el confinament perimetral. A partir de llavors es podrà sortir del Principat sense justificació.

Ara bé, si la reobertura no va acompanyada de bones dades epidemiològiques —el govern podria decidir de procedir de manera asimètrica—, és possible que Catalunya, o algunes parts, arribin a Nadal en la fase 2. Així doncs, en aquest tram només es permetran trobades de sis persones a tot estirar. En aquest tram, el confinament municipal de cap de setmana és un confinament d’àmbit comarcal.

Aquest Nadal serà diferent en tots els àmbits, Degut a la pandèmia de Covid 19.

No ens podrem reunir tota la familia, no podrem sortir a passejar i ens limitaran les sortides i la mobilitat.

Desitgem que tots els usaris del SRC puguin gaudir d'aquestes festes, i compartir bons moments  amb els més propers.

Us desitgem unes bones festes i feliç any nou.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada